dimecres, 13 de Juliol de 2016

2016.- Sant Jeroni 1236 m.

Amb tanta bicicleta ens estem deixant penjats paisatges propers, magnífics, essencials. Mai no havia caminat per Montserrat ni pujat cap cim i al final ha arribat el dia.

Una tarda ben solejada de juliol, acompanyat d’en Josep, ben expert en l’art de caminar, de vinclar cims i en els viaranys de Montserrat en especial, i que em farà de guia, ens plantem a primera hora a Santa Cecília, cota 680 m, sempre hi havia passat en bici venint del monestir i anant cap els Brucs.

I se’ns presenta al davant la Canal de Sant Jeroni, jo, pràcticament, no sé ni que és una canal...

Ben al costat, la impressionant paret de Sant Jeroni, pàtria dels escaladors ben fornits

Primer caminar amunt, aviat es va posant complicat, després cal agafar-se als arbres, a les roques, es rellisca, algun pas més difícil que altre però sobrevivim i coronem el coll, cota 1.156 m, prop de l’ermita de Sant Jeroni. 

Fins aquí m’ha acompanyat el capell record del casament Joan/a de fa pocs dies

Ja es veu el cim i som propers a aquestes impressionants roques que sempre havia vist de bastant més avall

A la part final, més fàcil, camí de ciment, escales per la mateixa carena, em sorprèn un cop de vent i s’emporta el barret. Mira que el portava ben calat!

Vaig contemplant els diferents cims característics de la santa muntanya

Fem cim, Sant Jeroni, 1236 m, total una horeta de pujada, canvi de samarreta que estava per escórrer i el fort vent em fa pensar que em refredaré, un parell de fotos i avall.

Baixem per una altra banda, per sort fent una petita circumvalació, doncs no crec que fos capaç de baixar per on hem pujat. Cap al Pla dels Ocells i la Canal Plana. Tot i això rellisco i vaig a parar a terra més d’un cop.

Més muntanyes i formes curioses...

Tardem uns 80’ en baixar, més que per pujar... i cap a casa


Publicado por FredericRafols @ 12:36  | 2016
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios