diumenge, 17 de Juny de 2018

Girona 204 en-un-dia

En Jaume Iserte ve de Cunit i és el que acumularà més quilòmetres, arriba amb el Francis que ha sortit de Cubelles. Amb l’Oscar, el David i la Núria, arrenquem puntualment de la Cote a 2/4 de 7 del matí. A Ribes recollim al Carles i ja som el grupet de 7 que ens dirigim a Girona a cop de pedal.

https://www.strava.com/routes/12010712

Comencem per terres conegudes Colines amunt, primer esforç de la jornada que ens prenem amb calma. Sant Sadurní, Gelida, baixada a Martorell, travessem el Llobregat i la pujada dels 8 km a la Creu dels Tres Batlles, el suro. Baixada ràpida a Terrassa, travessem per la vella N-152 i l’Avinguda del Vallès on aconseguim un nombrós grup de ciclistes, tots uniformats de l’A. C. Montjuïc, “L’Agrupa”, diu al mallot. Els passem lentament i “Quico, el Xavi”, un dels de l’uniforme és el Xavi Odena, una de les ànimes del Montjuïc, el capo de les altimetries dels colls de Catalunya i voltants, esportista tot terreny que degut a problemes de salut s’ha hagut de reciclar a un grup més modest de l’Agrupa. Ens saludem i comentem mentre consumim la llarga avinguda. Continuem els 7 per la carretera a Castellar del Vallès amb vistes a la Mola, punt culminant de la serra de Sant Llorenç del Munt que deixem a l’esquerra.

Parem a esmorzar a la pça. Francesc Macià de Castellar.

 

Aviat som a Caldes de Montbui i pujada cap a Sant Feliu de Codines, girem a l’esquerra per anar bordejant l’esvoranc de la vall del riu Tenes fins al salt de Sant Miquel del Fai, roques roges, imatges de gran canó que conforme els Cingles de Bertí.

Arribats al fons de la vall toca escalar cap a la comarcal per la precària carretera que ens porta a la cruïlla i Coll de Can Sans (cota 688 m), continuem per la C-1413b, passem la creu de pedra del Coll de Can Taló (cota 760 m) i baixem cap a Centelles, creuem sota l’autovia direcció Hostalets de Balenyà i per un camí rural passem a tocar de l’església romànica de Sant Jaume de Viladrover

Passem per sota del Puigsagordi

i a gual una riera que per sort està seca,

arribem a Seva i seguim cap a Viladrau per la cara nord del Montseny amb vistes al Matagalls.

Després Coll de Gomara (887 m) i Coll de Revell (823 m) on parem a fer un mos i omplir aigua.

L’Oscar està preocupat per la càrrega del Gps.

 

Comencem la tercera part acabant de culminar el coll dels Cortals d’en Serra (1.005 m) que constituirà la cima Coppi de la jornada. A partir d’aquí comença una llarguíssima, revirada, frondosa i ombrejada baixada pel bell mig de les Guilleries,

Sant Hilari Sacalm,

passada pel balneari de la Font Vella,

el de la Font Picant

i per Osor

 

cap a Anglès on la baixada ja planeja fins a Girona. Travessem la ciutat envoltats d'una forta olor, deuen ser els baladres, anota el Francis.

Una ruta entretinguda i amena amb diverses pujades no massa dures i una llarga baixada final. Total 204 km, 24,4 km/h, 8h 22’ damunt la sella. I desnivell positiu per tots els gustos, dels 3700 que marca la ruta inicial als 2800 d'alguns gps... 

Arribem a l’estació de Girona a ¾ de 5 de la tarda

i fem una petita excursió pel nucli històric de la ciutat esperant el tren que ens ha de retornar cap a casa.

Arribem a Vilanova al voltant de les 8 del vespre i ho celebrem amb una copa de cava a la festa que als jardins del Museu Balaguer celebra La Unió Vilanovina en commemoració de la Diada de la nostra Presidenta d’Honor, la Mòmia Nessi.

Posem senyals de pedra pels camins, 
senyals concrets, de fonda plenitud. 

M. M. P.


Publicado por FredericRafols @ 17:40  | 2018
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios